Paine Elvetiana cu masline

de nadina73 in Piine, 16 Ian 2011 | 6013 vizualizari

 

O minunatie de paine

 

INGREDIENTE

  • 1,1 kg faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 5oo ml lapte
  • 200 unt topit
  • 1 cutie masline negre fara samburi
  • Uns:
  • 1 ou batut cu un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Elvetiana cu masline:

Se pune faina,sarea,zaharul,ouale in masina de paine.

Laptele se incalzeste, se dizolva drojdia in lapte, se pun si bucatele de unt sa se topesca  dupa care se pun toate peste faina in masina de paine,se lasa la programul de framantat -dospit .

Maslinele se scurg de apa si se toaca cu badidora putin,dupa care se pun in masina de paine. In momentu cand piscuie masina, doar atunci se pun  maslinele tocate .

Se lasa la programul de framantat dospit.

Cand aluatul a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 2 ,dupa care fiecare bucata se mai imparte in 3(optional ,doar daca doriti sa o impletiti).Se impleteste painea, se pune in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt si se lasa sa creasca  20 minute la caldura.Se ung cu oul batut bine cu un praf de sare ,dupa care se pun la cuptor pentru 40-45 minute la 160 grade.

O paine moale ,aromata,pufoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Elvetiana cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline