o bunatate de paine
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine drojdia lichida.
Adaugam apa calduta,semintele de susan, verdeata uscata si faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si acoperim aluatul cu un prosop uscat.
Lasam aluatul o ora la dospit.
Dupa ce aluatul a dospit il framantam 2-3 minute pe masa de lucru infainata, apoi asezam aluatul in tava sau intr-o forma termorezistenta,il mai lasam 30 minute la dospit in loc ferit de curenti.
Preincalzim intre timp cuptorul la 180 grade.
Crestam aluatul cu un cutit ascutit si dam painica la cuptor pentru 35-40 minute.
Coacem painea folosind functia de coacere cu ventilatie si asezam pe tot parcursul coacerii un vas cu apa la ultimul nivel al cuptorului.
Scoatem painea rumenita din cuptor, o acoperim cu un servet de bucatarie pana se raceste, apoi putem servi.
Pofta buna!