Paine de casa

de AnyCostescu in Piine, 5 Aug 2014 | 8842 vizualizari

 

O minunatie de paine, pufoasa si numai buna de servit cu unt si dulceata :)
Francezii numesc painea asta "pain brioche", si o mananca in general dimineata la micul dejun acompaniata de lapte :)

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri drojdie uscata
  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • jumatate lingura sare
  • 1 cana si jumatate lapte cald
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou pt uns
  • susan
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se puna la inmuiat cu jumatate de cana de lapte, si se lasa la crescut vreo 10 minute.

Intr-un vas batem ouale cu sare si zaharul.

Adaugam laptele, si drojdia si amestecam.

Incorporam faina putin cate putin  si incepem sa framantam pana obtinem un aluat molicel dar nelipicios.

Lasam la crescut minim o ora intr-un loc cald.

DUpa ce aluatul a crescut, se imparte in bucati si se modeleaza in forma de mingi.

Se pun bilele de aluat intr-o tava , in care am pus o hartie de copt.

Ungem fiecare bila de aluat cu ou batut, si presaram susan.

Coacem la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii