Paine de casa

de AnyCostescu in Piine, 5 Aug 2014 | 9046 vizualizari

 

O minunatie de paine, pufoasa si numai buna de servit cu unt si dulceata :)
Francezii numesc painea asta "pain brioche", si o mananca in general dimineata la micul dejun acompaniata de lapte :)

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri drojdie uscata
  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • jumatate lingura sare
  • 1 cana si jumatate lapte cald
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou pt uns
  • susan
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se puna la inmuiat cu jumatate de cana de lapte, si se lasa la crescut vreo 10 minute.

Intr-un vas batem ouale cu sare si zaharul.

Adaugam laptele, si drojdia si amestecam.

Incorporam faina putin cate putin  si incepem sa framantam pana obtinem un aluat molicel dar nelipicios.

Lasam la crescut minim o ora intr-un loc cald.

DUpa ce aluatul a crescut, se imparte in bucati si se modeleaza in forma de mingi.

Se pun bilele de aluat intr-o tava , in care am pus o hartie de copt.

Ungem fiecare bila de aluat cu ou batut, si presaram susan.

Coacem la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa