Din seria preparatelor pentru sărbători, astăzi vă prezentăm o rețetă de pâine gustoasă și festivă. Va face senzație pe masă de sărbători și va fi foarte apreciată pentru gustul ei bun și aromat.
Pentru această Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, lapte, ouă, drojdie, condimente.
Cum se prepara Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă în mijlocul căreia poți pune un inel din inox.
Încălzește laptele împreună cu uleiul, zahărul și sarea.
Într-un bol mare, pune făina, drojdia uscată și amestecă puțin ca să se distribuie uniform. Fă un locaș în mijlocul făinii și toarnă amestecul lichid, ușor călduț, nu fierbinte. Adaugă un ou și începe să amesteci cu o lingură de lemn. Transferă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l până devine elastic și omogen. În cazul în care aluatul devine lipicios, poți frământa adăugând o lingură de ulei. Pune-l înapoi în bol și lasă-l acoperit, la dospit pentru o oră.
Scoate aluatul și împarte-l în porții egale. Poți cântări fiecare bucată de aluat ca să te asiguri că vor avea aceeași dimensiune. Poți forma bile cu greutatea de 25-30 gr. Întinde fiecare bilă în strat subțire, rulează și modelează astfel încât să iasă o sferă frumoasă. Procedează la fel cu toate celelalte bile, apoi așază-le în tavă, în două rânduri, în jurul inelului din mijloc, astfel încât să formezi o coroniță.
Unge pâinea cu ou bătut și presară rozmarin uscat și fulgi de sare.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 35-40 de minute sau până se rumenește ușor.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă pâinea la răcit.
Este foarte pufoasă și aromată, va face deliciul unei mese de sărbători.