Paine cu masline

de mirela0911 in Piine, 2 Apr 2017 | 3824 vizualizari

 

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac foarte mult maslinele, am zis ca e perfecta, mai ales pentru zilele de post. Multumesc pentru reteta, Violeta! >:D<
"Retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline
  • 350 ml apa
  • 120 g masline negre feliate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

Intr-un vas, se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si sarea. Se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul. Va rezulta un aluat usor moale care se va lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata, se pun maslinele negre feliate si se framanta din nou pentru a se incorpora maslinele in aluat.

Se pregateste o tava de chec cu hartie de copt. Aluatului i se da o forma lunguiata care se asaza in tava. Se lasa sa mai dospeasca, se cresteaza usor deasupra si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 50-60 de minute. 

Se scoate dn cuptor si se acopera cu un prosop pentru cateva minute.

Pofa buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi calda sau rece, e la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu seminte