Paine cu masline

de mihasara in Piine, 9 Oct 2015 | 4020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 370ml apa
  • 4g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100g masline negre.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

  1. Amestecam mierea cu drojdia si adaugam apa calduta.
  2. Amrestecam bne si rasturnam peste faina in mijlocul careia am facut o adancitura.
  3. Omogenizam dupa care rasturnam maslinele taiate felii subtiri.
  4. Amestecam cat sa incorporam maslinele in aluat.
  5. Acoperim vasul cu floei alimentara si lasam la dospit 2 ore.
  6. Cu 20 de minute inainte de expirarea celor 2 ore, bagam in cuptor o cratita cu capac si lasam sa se incinga.
  7. Setam cuptorul la 220 de grade.
  8. Dupa cele 20de minute, rasturnam aluatul pe un plan de lucru presarat cu faina si dam painicii forma rotunda.
  9. Scoatem cu grija oala din cuptor si punem painica.
  10. Dam la cuptor pentru 40 de minute, dupa care indepartam capacul si o mai coacem inca 15 minute.
  11. O lasam sa se raceasca invelita intr-un prosop de bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza