Paine cu iaurt

de Oana in Piine, 5 Mar 2010 | 14209 vizualizari

 

Buna dimineata! Poftiti la micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt natural
  • 50 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • un ou pentru uns
  • mac
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Ingredientele le-am pus in ordinea de mai sus in masina de paine, iaurtul si apa sa fie caldute, eu le-am tinut inainte pe calorifer. Se seteaza programul de framantat + dospit, dureaza 1h25'. Se scoate aluatul din cuva masinii, se presara cu faina si se imparte in doua. Se formeaza doua suluri si apoi se rasucesc intre ele. Se aseaza intr-o tava de cozonac, unsa cu ulei si tapetata cu faina si se mai lasa la dospit 30 de minute, intr-un loc cald, pana se umple tava. Eu am tinut tava pe aragaz, cuptorul fiind dat drumul la minim.

Se bate un ou, eu am pus unul mic de prepelita, se unge cu grija painea, fara a apasa prea tare cu pensula, apoi se presara mac si susan. Se coace paine 25 de minute la foc mic, pe gratarul de sus. Verificati cand e rumena deasupra, in functie de cuptor o coaceti mai mult sau mai putin...

Se scoate paine din tava cat e calda si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

06.03.2010, 01:29

foarte bine arat grozav chair

Oana 1

06.03.2010, 08:20

Crissa, da, cu lapte si eu am mai facut, e excelenta painea asta! azi fac iar inca una

Oana 1

06.03.2010, 10:36

Gata, e la dospit in masina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Franzela cu cartofi si fulgi de secara