Paine cu ceapa rosie

de Brindusa in Piine, 5 Mar 2011 | 5404 vizualizari

 

Iar am facut paine. Bineinteles, am incercat ceva nou. Am vazut reteta asta pe blogul Roxanei mai de mult si de atunci ma bantuie. Era musai sa fac si eu!. Sunt extraordinare alaturi de o mancarica cu sos, un curry sau o fasole batuta. Nu trebuie framantata si nici nu dureaza mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de paine 
  • 350 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 2 cepe rosii, taiate marunt
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2lingurita piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa rosie:

Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolva

Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie

Pune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin

Adauga drojdia, restul de apa si sarea. Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa fie moale. Daca nu este, mai adauga putina apa.

Pune coca intr-un castron curat, uns cu ulei. Lasa la crescut 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul

Scoate coca din castron cu ajutorul unei palete pe masa data cu faina. 

Imparte coca in 12 ( sau 14) bucati si formeaza bile din ele. Pune-le intr-o tava, pe hartie de copt

Lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul

In timpul acesta incalzeste cuptorul la 200 C (foarte tare)

Cand painicile au crescut, fa cate o taietura pe fiecare si pune-le in cuptor

Coace 20 de minute. Lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine sarbeasca