Paine cu ceapa calita

de cristina1985 in Piine, 2 Ian 2019 | 3827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina cat cuprinde (cam 300 g)
  • 11 g drojdie uscata (e mai mult decat un pliculet)
  • 1 lg smantana
  • 200 ml lapte
  • 1 lg-ta zahar
  • 1 lg-ta sare
  • 50 ml ulei
  • 300 g ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa calita:

Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se caleste in 50 ml ulei, pana se inmoaie.

Se toarna 100 ml lapte cald,intr-un bol. Se adauga zaharul si drojdia uscata si se amesteca. Nu este nevoie de faina, va creste, dupa 20 minute, daca este tinut intr-un loc cald. Se pune ceapa calita, cu tot cu ulei (daca ramane; la mine, ceapa a absorbit tot), smantana, restul de lapte cald si faina treptat, pana rezulta un aluat moale, nelipicios. Se presara sarea.

Se framanta 10 minute, apoi se unge un vas cu ulei se pune aluatul la crescut. Ungeti aluatul si acoperiti-l cu un prosop. Puneti-l intr-un loc cald, timp de 1 ora.

Apoi se framanta putin si se asaza in tava de cuptor, se fac cateva taieturi, la suprafata cu un cutit si se presara faina. Se lasa la crescut 30 minute, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 35-40 minute sau pana se rumeneste. La mine s-a rumenit, mai mult dedesubt, pentru ca nu am uns-o cu nimic. O verificati cu o scobitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]