Paine cu cartofi

de Tuxedo in Piine, 3 Apr 2013 | 4279 vizualizari

 

Mie cel mai mult imi place painea neagra, cu seminte, cu o coaja foarte crocanta! dar, cu mana pe inima, as manca paine d-asta calda pana mi-ar veni rau! si miroase demential! eu ma bat cu mama care sa ia coltul, nu stiu cum va place voua painea, dar eu, sa am coltul :-)
Eu folosesc la painea cu cartofi si lapte si apa, dar se poate si numai cu apa, totusi laptele o face mai gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 paini:
  • 1200 gr faina alba
  • 3 lingurite drojdie uscata (sau 60 gr drojdie proaspata)
  • 3 cartofi medii fierti si zdrobiti
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 ml lapte caldut
  • 200 ml apa calduta
  • Cantitatile de lichid variaza in functie de cat de uscata este faina!
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem. Ii lasam sa se raceasca si apoi ii zdrobim cu furculita.

Intr-un castron incapator, punem faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. (Atentie, sarea nu trebuie sa fie in contact cu drojdia, intai amestecam cu zaharul si drojdia apoi punem sarea).

Adaugam si cartofii si, treptat turnam laptele peste faina, mixand cu mana. Cand am terminat laptele, punem si apa, tot treptat si vedem cat inghite faina. Aluatul se framanata pana cand devine maleabil, usor de framantat, nici prea tare nici prea moale si cand nu mai este foarte lipicios!

Acoperim castronul cu un servet si lasam aluatul sa dospeasca aprox. o ora, pana cand s-a dublat in volum.

Tapetam doua tavi de cozonac cu hartie de copt sau le ungem cu putin ulei, impartim aluatul in doua parti egale si formam doua paini (pe blatul presarat cu faina) pe care le mai punem la dospit macar 30 de minute. Daca vrem, le crestam cu un cutit inainte de dospire. Ele trebuie sa depaseasca putin marginea superioara a tavilor.

Incalzim cuptorul la 180°C si le coacem pana cand se rumenesc si introducand un betigas in ele, va iesi curat.

Sa mancati sanatosi! eu nu ma pot abtine sa nu rup un coltisor crocant

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ligia Bxl 1

12.12.2013, 15:27

ce bine arataaa

diaconta 1

12.12.2013, 15:35

Noi o facem doar cu apa,dar e cea mai buna paine pe care am mancat-o

Tuxedo 1

12.12.2013, 19:52

o fac si eu doar cu apa Dia, dar si cu lapte e buna rau!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panini all'olio