Paine broscuta

de gaby_gabytza in Piine, 21 Mar 2013 | 2939 vizualizari

 

reteta e luata de pe alt site,e o paine folosita pentru sandwichuri

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie
  • 30 ml ulei
  • 100 ml apa calduta
  • pentru uns
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine broscuta:

Cernem faina intr-un bol. In mijloc facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, ouale batute cu sarea si lingurile de zahar. Incepem sa framantam si la final adaugam uleiul. Mai framantam putin si dam coca la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut rupem in bucati aluatul. Luam cate o bucata, formam o bila si o turtim putin (sa arate cam ca o chifla). Luam alta bucata de aluat si decupam un cerc de 15 cm. Dupa ii facem cerculete mici (ca sa se asemene cu carapacea broscutei) si punem deasupra pe bucata de aluat. Capul si piciorusele le facem tot din bucatele mici de aluat.

Punem in tava tapetata cu folie de aluminiu si ungem cu galbenusul batut bine. Dupa ce am terminat toate broscutele de facut lasam inca 10 minute sa mai creasca .Dupa bagam la cuptor pana se rumesc frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine broscuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu smantana si iaurt