Paine

de Aletta in Piine, 26 Oct 2016 | 3593 vizualizari

 

Reteta este de pe Paprika Tv,este prima oara cand fac paine si pentru prima data imi place ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml apa
  • un plic de drojdie uscata 7 g
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Faina se amesteca cu sarea,drojdia si se toarna peste apa calduta treptat. Se framanta apoi se toarna ulei de masline,incorporand amandoua linguri.

Am framantat circa 10 minute,apoi am batut-o de masa de 10 ori.Se lasa la loc cald ,acoperit cu folie alimentara circa 30 de minute .

I se da forma si se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se cresteaza.

Am presarat sare deasupra si faina pentru a-i da aspectul acela de iesit din brutarie.

Se coace la 160 de grade primele 10 minute apoi inca 30 la foc mai mare cca 180 de grade.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se apasa cu degetul aluatul,daca isi revine la forma imediat nu mai trebuie framantat.

2

Se poate presara mac,susan sau orice altceva preferati

3

Inainte de a baga tava cu paine in cuptor se stropeste cu apa rece pentru a se forma abur si sa capete o crusta frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine sarbeasca