Paine

de Dya Daniela Andrei in Piine, 3 Apr 2014 | 4647 vizualizari

 

Aceasta este painica ratata :) Am crestat-o dupa ce o dadusem la cuptor si incepuse sa creasca. Din pacate asta i-a oprit cresterea, totusi a fost gustoasa. A ramas pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua mari
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2-3 lingurite cu ulei de masline
  • o lingurita cu sare

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza. O lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.

Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si putin cate putin, apa calduta. Amestecam usor pana ce incorporam toata faina si framantam bine aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 2-3 lingurite cu ulei de masline. cat sa omogenizam totul. Presaram putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il pastram intr-un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul. Il modelam apoi dupa bunul plac si il asezam intr-un vas - incalzit in prealabil in cuptorul incins - , tapetat cu hartie de copt. 

Focul il pastram la nivel mediu pana ce painica se rumeneste frumos.

Se mananca cu pofta, calda sau rece, este pufoasa si gustoasa!

TIPS-URI

1

 Am uns painica cu galbenus de ou, insa datorita interventiei in timpul coacerii, aspectul nu este tocmai bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]