Pachetele cu gem - de post

de MOKUSKA in Dulciuri, 17 Mai 2014 | 4462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi vechi (medii)
  • 2 linguri + 4 linguri margarina
  • 15 linguri faina alba
  • 100 ml ulei
  • 13 linguri pesmet
  • 4 linguri zahar
  • 1 + 1/2 lingurite sare
  • praf de scortisoara
  • coaja de lamaie (1/2 lingurita)
  • dulceata sau marmelada pentru umplutura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu gem - de post:

Cartofii spalati ii punem la fiert in coaja. Pana fierb cartofii punem la topit cele 2 linguri de margarina intr-o cratita mai intinsa, turnam pesmetul in margarina incinsa si amestecam in continuu cca 10 minute la foc mic, fara sa se arda. Dupa ce luam de pe foc mai amestecam putin pana se raceste putin cratita (pesmetul se arde si dupa ce l-am luat de pe foc) si adaugam zaharul, scortisoara si coaja de lamaie.

Dupa ce cartofii au fiert ii curatam si cat sunt fierbinti ii zdrobim cu 4 linguri de margarina si 50 ml ulei (am folosit blender), adaugam treptat faina, 1/2 lingurita sare si amestecam cu mana compozitia. Intre timp intr-o oala punem la fiert apa cu 1 lingurita desare si 50 ml ulei. 

Compozitia o impartim in galuscute egale si le umplem cu gem sau marmelada. 

Pachetelele umplute se pun in apa atunci cand aceasta a dat in clocot si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata apei. Cu ajutorul unei palete se scot din apa si se dau prin pesmet . (imediat, altfel nu se va lipi pesmetul)

 

TIPS-URI

1

puteti sa puneti 1 ou in compozitie, in cazul acesta mai adaugati 2 linguri de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu gem - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu magiun de prune