Oua colorate de Paste

de Florin A in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2016 | 2894 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 20 de oua proaspete
  • vopsea de oua - diverse culori
  • 100 ml otet de 9 grade
  • doua linguri cu sare grunjoasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua colorate de Paste:

Oaule se degreseaza cu detergent si apa calda.

Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa.

Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea.

Separat se pune la fiert apa pentru colorare.

In vase micute (de preferat de inox) se adauga apa fierbinte, 10 ml otet si vopseaua de oua. In aceasta se scufunda ouale (fierbinti) si se tin cateva minute, pana prind nuanta dorita.

Se procedeaza la fel pentru fiecare culoare in parte.

Dupa ce se scot din vopsea, se sterg usor de apa si se ung cu ulei de masline.

Se asaza pe un servet uscat si curat, pentru a le lasa sa se raceasca.

TIPS-URI

1

Pentru o nuanta intensa si uniforma se aleg oua albe, fara pete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua colorate de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu legume si salam