Otet de zmeura

de mihaelar63 in Conserve, 24 Oct 2014 | 7173 vizualizari

 

Otetul acesta aromatizat te duce cu gandul la salate dichisite [ca aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/salata-santos-silva-47442.html] la marinate pentru fripturi. De mult timp il doream. Cum am gasit zmeura la piata acum doua saptamani mi-am pus dorinta in aplicare. Nu am aruncat nici zmeura ramasa, am pus-o intr-un borcan [la iarna o vad langa o friptura de vanat sau vita]. Trebuie sa mai etichetez borcanul sa nu se dea la el careva din familie ca prea bine arata. Otetul de zmeura cu o culoare minunata mai poate fi folosit la clatirea parului dupa spalare. Ce, bunicile noastre aveau balsam?

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zmeura
  • 2 cani otet din vin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de zmeura:

Zmeura se pune intr-un borcan mare cu otetul deasupra .

Acoperiti borcanul si lasati la un loc calduros [ eu l-am pus in geamul de la bucatarie unde il amiram zilnic ].

Lasati sa se macereze doua saptamani .

Scurgeti zeama rubinie cu ajutorul unei site . Puneti intr-o sticluta si etichetati .

Nu aruncati zmeura ramasa . Se pune intr-un borcan , etichetat .Va folosi la sosuri pentru vanat sau carne rosie .

TIPS-URI

1

Folositi otetul de zmeura la salate , salate cu fructe , marinarea carnurilor , sosuri pentru carne rosie sau de vanat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete marinate