Ostropel de fasole verde

de -Licurici- in Mancaruri de post, 28 Iul 2017 | 11708 vizualizari

 

O mancare tare gustoasa, care se prepara rapid si merge perfect vara. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole verde
  • 3 cepe mici
  • 2 capatani mici de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • sare
  • patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de fasole verde:

Se pune apa la fiert.

Intre timp, se spala fasolea, se curata de capete si se rupe in doua.

Se pune fasolea in apa clocotita si se lasa sa fiarba, pana se inmoaie.

Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2 linguri de ulei cu apa, apoi se adauga fasolea, sare si putina apa.

Intr-un castron, se prepara usturoiul pisat cu sare si o lingura de otet, apoi se adauga peste fasole.

Se gusta. Daca este nevoie, se mai aduga sare sau otet.

La final, se adauga patrunjel tocat.

TIPS-URI

1

 Usturoi se pune dupa gust, eu am folosit usturoi de la tara si imi place mai mult. Daca se opteaza pentru cel cumparat (mare), se pune mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume