O mancare traditionala Milaneza
Pentru gremolata
Da carnea prin faina, apoi scutur-o de exces. Intr-o cratita/oala in care sa incapa toata carnea incalzeste uleiul si untul si prajeste la foc mare carnea pe toate partile pana se aureste. In felul asta se sigileaza toate sucurile in carne. Scoate carnea din oala si pune pe rand, amestecand cam 1 minut in fiecare: bacon, ceapa, telina, morcov, usturoi. Adauga vinul si lasa sa dea 2 clocote. Pune carnea inapoi si adauga rosiile, supa, dafinul si cimbrul. Da un clocot, pune capacul , da focul foarte mic si fierbe asa cam 2 ore, sau pana ce carnea devine foarte moale. Daca la focul cel mai mic mancarea fierbe cu bulbuci in loc sa fiarba incetisor, poti pune oala in cuptor.
Poti sa prepari si gremolata, amestecand toate ingredientele.
Cand au trecut cele 2 ore prepara una din garniturile traditionale: risotto cu sofran , polenta sau piure.
Presara carnea cu gremolata si savureaza-ti creatia. (lingurita e pentru maduva)
1
Numele (ossobuco sau osso bucco ) inseamna os cu gaura. Vine de la faptul ca daca mananci maduva si carnea asta ramane: un os cu o gaura :D