Orez prajit

de - Andreea - in Pui, 10 Aug 2017 | 5639 vizualizari

 

Am mancat acest tip de orez intr-un restaurant chinezesc...Este demential de bun !!!! 
Apoi am gasit reteta pe net si am incercat.Gustul nu era identic...insa foarte asemanator. Recomand sa incercati...este o BUNATATE !!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez bob lung
  • 600 ml apa
  • 300 gr piept pui
  • 2 oua
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu sos soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit:

Incepem prin a prepara orezul. 

Punem orezul la fiert in 600 ml apa rece cu sare, pentru 15 -20 minute la foc mic. Cand orezul a fiert ( trebuie sa fie fiert dar al-dente), il trecem  sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca. 

Curatam pieptul de pui de pielite si il spalam sub jet de apa rece.

Apoi il taiem bucati potrivite ca marime. 

Punem cele trei linguri cu ulei intr-o tigaie si calim bine bucatile de piept de pui pe toate partile. Trebuie sa fie frumos rumenit. Cand este gata, il scoatem pe o farfurie. 

In aceeasi tigaie, punem ouale batute si amestecam in continuu. Presaram sare. 

Cand ouale sunt gata, adaugam in tigaie orezul si amestecam in continuare pentru un minut. 

La final, adaugam si pieptul de pui impreuna cu salsa de soia. Amestecam si lasam la foc pentru un alt minut. 

Se serveste imediat, dupa preferinta, presarat cu ceapa verde.

Un deliciu...POFTA BUNA ! 

TIPS-URI

1

Eu sosul de soia nu l-am pus deoarece, desi sotul il adora, mie nu imi place prea mult :) ... l-am trecut insa in reteta deoarece are un rol foarte important in gustul final al preparatului.

2

Eu as fi pus 3 oua ... (data viitoare asa voi face )

3

Foarte important este ca orezul sa fie de calitate si cu bob lung !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Triunghiul Bermudelor