Orez cu prune uscate

de Bunica in Mancaruri de post, 3 Apr 2019 | 3298 vizualizari

 

Dupa cateva zile de varza calita cu cuburi de soia si ciorba de stevie parca doream altceva. Zis si facut un orez cu prune uscate. O reteta de post creativa. A fost o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 300 g. prune uscate
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri ulei
  • o cana cu orez(200 g.)
  • o lingura de ierburi cu marar
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu prune uscate:

Prunele se spala bine in 2-3 ape, se oparesc cu apa clocotita si apoi se scurg.

Ceapa se curata, se taie pestisori si se pune la calit.

Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam morcovul si ardeiul tocate marunt, orezul si 3 cani de apa sau de stoc de legume, sare, piper dupa gust si condimentele.

Se amesteca totul foarte bine.

Cand orezul s-a umflat, adaugam prunele, amestecam si dam la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Nu am avut stoc de legume si atunci am folosit legumele proaspete direct in prepararea orezului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de conopida