Orez cu lapte pe frunze de nuc

de Julie in Dulciuri, 22 Iul 2010 | 8329 vizualizari

 

Un desert usor si foarte aromat, pe care femeile din Muntenia
obisnuiesc sa-l dea de pomana in ziua " Mosilor de vara",
impreuna cu oale de lut de cozile carora leaga cirese.
Orezul poate fi inlocuit si de colarezi si se aseaza
pe frunze de nuc sau pe frunze de tei.
Este o traditie care s-a pastrat de pe timpul dacilor.

Dar nu numai atunci se pregateste, ci si cand ....avem pofta... :)

 

INGREDIENTE

  • o cana orez
  • 3 cani lapte dulce
  • 2-3 linguri cu zahar
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • razatura de lamaie
  • scortisoara
  • frunze de nuc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte pe frunze de nuc:

Spalam bine orezul si il lasam la inmuiat in apa.
Punem laptele cu zaharul la fiert.
Cand da in clocot, adaugam orezul scurs de apa.
Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac.
Pe cat posibil , amestecam foarte rar,pentru a nu farama boabele de orez.
Cand este gata,oprim focul si adaugam zaharul vanilat,esenta , razatura de lamaie si scortisoara.

Spalam frunzele de nuc si le asezam pe o farfurie.
Punem orezul fierbinte peste frunzele de nuc si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte pe frunze de nuc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mena29 1

23.07.2010, 23:08

Ce frumos e

Julie 1

24.07.2010, 10:05

Multumesc tuturor celor care m-au cadorisit cu furculite!

Julie 1

24.07.2010, 10:07

Mena,merci Joly, si eu mai fac uneori cu gem .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu gem de visine