Orez cu cardamon

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2010 | 4573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 gr orez basmati
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita cardamon macinat
  • 1 lingurita cumin negru sau seminte de chimen
  • sare  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu cardamon:

Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 minute.Apoi se scurge si se lasa deoparte in sita.
Se pune o oala cu 500 ml apa la fiert.Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc potrivit.Cand uleiul s-a incins, se micsoreaza flacara la minim, se adauga cardamonul si semintele de cumin si se calesc 1 minut.

Se adauga orezul scurs peste condimente, se mareste flacara la mediu si se caleste inca 2-3 minute.Se potriveste gustul cu sare.
Se toarna 500 ml apa clocotita peste orez, se acopera cratita si se lasa orezul sa fiarba la foc mic 10 minute, fara a umbla la capac.Se ia cratita de pe foc si se lasa 8-10 minute.Acest tip de orez abia luat de pe foc este destul de fragil.Trebuie lasat sa se odihneasca pentru ca boabele de orez sa ramana rasfirate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu cardamon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu cabanos si sunculita taraneasca