Imi era dor de un orez cu legume asa ca am incercat noua mea achizitie, oala de fonta de la Crock Pot.
Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim usor pulpele saarate si piperate in ulei. Scoatem pulpele pe o farfurie. Curatam prazul si ardeiul gras si le spalam. Taiem prazul rondele si ardeiul gras fasii lungi. Dupa ce am scos pulpele punem prazul si ardeiul gras in vas, presaram putina sare si le lasam sa se inmoaie usor acoperite cu un capac la foc mic. Verificam si amestecam usor ocazional astfel incat sa nu se inmoaie prea tare.Adaugam orezul, amestecam usor, apoi stingem cu supa de pui sau apa, adaugam rosiile, foaia de dafin, piperul si lasam sa dea primul clocot. Oprim focul, asezam deasupra pulpele de pui si punem vasul la cuptor pqnq toqtq weq,q este qbsorbitq: Presaram deasupra patrunjel verde. Servim cu salata de varza sau muraturi.
1
daca doriti un orez mai cremos inlocuiti orezul brun cu orez alb cu bob rotund.