Orez bulgaresc

de violeta30 in Mancaruri de post, 27 Sep 2015 | 7044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar rosu
  • 1/2 dovlecel
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri de bulion
  • carne
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • condimente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez bulgaresc:

Spalam, curatam ceapa si o taiem cubulete, dupa care o calim in ulei. Adaugam gogosarul, dovlecelul si apoi carnea taiata cubulete (eu am folosit carne de porc). 

Rosiile le decojim, le taiem cuburi, le amestecam cu bulionul si o cescuta de apa si le adaugam peste legumele calite cu carnea. Potrivim de sare si condimente. Lasam sa fiarba bine.

Orezul se spala si se lasa in apa cam 10 minute. Scurgem apa si adaugam peste legume.

Dam focul mic si lasam sa fiarba cu capac. Daca a scazut lichidul, amestecam in vas. Este de preferat sa folosim un vas antiaderent. Cand s-a umflat orezul este gata.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez bulgaresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ksenya 1

29.09.2015, 09:59

Furculision 1

05.10.2015, 14:41

Eeeiiii ! Parca era vorba de retete de post...

violeta30 1

05.10.2015, 15:16

Furculision nu inteleg de ce nu le arhiveaza unde trebuie. Eu am bifat retete cu carne. Mai am o reteta cu carne pe care mi-a adaugat-o la dulciuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere caramelizate