Omleta la cuptor

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2013 | 16096 vizualizari

 

O duminica linistita, in familie, e perfecta alaturi de-o cafea buna si-o omleta care nu te retine prea mult prin bucatarie. Daca pentru a prepara o omleta prajita trebuie sa stai langa ea s-o pazesti, omleta la cuptor o faci in doua miscari, o bagi in cuptor si revii cand simti ca miroase (bine! nu a ars :) )) )

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 persoane
  • 7 oua
  • 100 gr carnat casa afumat
  • 100 gr cascaval
  • cozi de ceapa verde
  • putin leustean (eu am pus pasta de leustean, pe care v-o recomand din suflet, toata iarna am folosit-o)
  • unt pentru uns vasul – cat o nuca
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta la cuptor:

Pui putin unt la topit intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugi carnatul taiat cubulete si ceapa taiata rondele. Calesti 2-3 minute. Adaugi leusteanul si opresti focul.

Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi spuma albusurile cu sare. Adaugi galbenusurile, amestecul din tigaie, potrivesti gustul de sare si piper si omogenizezi usor, usor.

Un vas termorezistent il ungi cu unt si torni amestecul.

Introduci vasul in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pentru 20 minute.

Scoti vasul de la cuptor, pui deasupra cascavalul taiat cubulete si lasi pana e topit si omleta usor rumenita.

Servesti cu salata de rosii cu marar verde si lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (38)

babi5 1

29.08.2013, 07:44

mamaieelena 1

29.08.2013, 15:27

excelenta omleta

Bya Ralu 1

01.06.2015, 10:11

acuma ma duc sa o prepar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine