Nuci umplute

de Criss in Prajituri, 26 Dec 2010 | 24768 vizualizari

 

INGREDIENTE

Coji:

  • 180 g faina
  • 120 g margarina sau unt
  • 40 g zahar pudra
  • 1 pachetel vanilie (eu am facut o portie si jumatate de coji)                                                        

crema:

  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 5 linguri finetti
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

pt.coji:

Din faina, zahar pudra, vanilie si unt/margarina se face un aluat. Se lucreaza foarte usor si nu e lipicios deloc.

Formele de nuci se ung foarte putin cu ulei. Aluatul se imparte in bilute si cu ajutorul degetelor se preseaza in forme. Formele se pun intr-o tava si se introduc in cuptor 15-20 min la foc mic. Nu trebuie sa stea mult, trebuie sa capete o culoare aurie. Cand s-au copt, se scot foarte usor din forme, sa nu se sfarame.

crema: Cu mixerul se amesteca untul cu zaharul si se bate pana devine spumos. Se adauga crema finetti, nucile macinate si romul.. Cu aceasta crema se umple cojile de nuci, se lipesc cate doua si se dau prin zahar pudra. Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla chiar si doua saptamani la loc racoros. Ideal e sa stea totusi o zi-doua inainte de a se consuma, pentru ca astfel cojile se fragezesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MIUTA 1

27.12.2010, 14:36

Ce bine arata,mi-e pofta de ele dar nu am forme de nuci.Super

Criss 1

28.12.2010, 09:53

Miuta, daca vrei eu pot sa iti cumpar si sa iti trimit forme.

mihocadriana 1

03.07.2011, 15:45

astazi, nush de ce mi s-a facut pofta de nuci si faguri, de care ne facea mamica mea cand eram copii, eu si fratii mei. Am cautat reteta si am gasit-o la tine, draga Criss, doar ca mai am o problema NU AM FORME de nuci si fagure... stii tu de unde pot achizitiona? Mi-e pofta, deja parca le si simt aroma... Trimite-mi un email, te rog... [email protected]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]