Nuca pralinata (pentru prajituri)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Iul 2013 | 9845 vizualizari

 

Imi place foarte mult ca atunci cand stau si ma uit la TV sa mananc miez de nuca prajita cu putina sare. Sotul meu "stinge" gustul sarat al nucilor cu o bere rece, care merge de minune cu aceasta gustare. De aceasta data o sa va arat cum prepar miezul de nuca pentru prajituri...stiti voi...acel deliciu crocant de nuci si zahar care da o aroma deosebita prajiturilor. Este simplu de facut, dar m-am gandit ca poate reteta ii ajuta pe cei care sunt la inceput de drum in ale gatitului.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame zahar;
  • 100 gr. miez de nuca (crud);
  • putin ulei (pentru uns farfuria)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuca pralinata (pentru prajituri):

Punem zaharul intr-o craticioara din teflon, la foc mic si il lasam sa se topeasca. Adaugam miezul de nuca si amestecam bine pana ce tot miezul este acoperit de zaharul topit.

Ungem o farfurie cu putin ulei si punem pe aceasta, nuca imbracata in zahar topit.

O lasam sa se raceasca complet, apoi o pisam intr-un mojar (daca vrem bucati mai mari) sau o punem intr-un robot de bucatarie (eu am folosit cutitul pentru gheata pentru ca preparatul este foarte tare) si il facem cat de fin dorim.

 

TIPS-URI

1

Se foloseste la prajituri (pentru decor) sau in creme;

2

Daca doriti sa fie mai crocant puteti folosi 100 gr. zahar cu 100 gr. miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuca pralinata (pentru prajituri)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura "hora unirii"