Șnițele din piept de pui marinat

de AndrutzaP in Pui, 12 Iul 2016 | 6044 vizualizari

 

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le prefera pe cele clasice, eu mai fac mici schimbari uneori. 

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de pui
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri sos worcester
  • 1 lingurita otet balsamic
  • sare, piper
  • un varf de lingurita rozmarin uscat
  • 2 lingurita boabe de coriandru
  • 2 oua
  • 100 g pesmet
  • 50 g parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șnițele din piept de pui marinat:

   Acest mod de pregatire necesita putin mai mult timp deoarece trebuie marinata carnea. Sosul in care se va marina carnea se face astfel: mustarul se amesteca cu sosoul worcester si cu otetul balsamic bine, pana se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Sosul impreuna cu carnea se pune intr-o caserola si deasupra (fara a a amesteca) se pune rozmarinul si coriandrul. Caserola se da la congeator pentru 30 minute sau pentru 1 ora la frigider.

    Cand carnea s-a marinat se pregatesc snitelele. Fiecare bucata de carne se da prin ou si pesmet astfel : pesmet, ou, pesmet. Carnea se aseaza pe un gratar sub care ati pus o tava tapetata cu hartie de copt. 

   Snitelel se gatesc la cuptorul preincins la 200 grade pentru circa 30 minute. Cand sunt gata se presara cu parmezan ras astfel: se presara pe o parte se inchide usa la cuptor pentru 3 minute (pana se topeste) si se repeta operatiunea si pe partea celalta.

   Serviti cu placere.

   

TIPS-URI

1

la marinat eu am pus rozmarinul si coriandrul deasupra, fara a a amesteca, pentru ca nu am vrut sa ia un gust puternic de la acestea ci numai o nota subtila. Deasemenea, puteti renunta la ele daca nu va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițele din piept de pui marinat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla