Șnițel din soia - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 2 Dec 2012 | 5299 vizualizari

 

Curiozitatea a învins.
Pentru că toată lumea vorbește de acest preparat minunat care înlocuiește carnea cu succes, am decis să încerc și eu.
Vă spun că am fost surprinsă în mod păcut și sigur o să mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 6 buc soia,
  • 1 foaie dafin,
  • 1/2 linguriță piper boabe,
  • sare,
  • 3 linguri pesmet,
  • ulei pentru prăjit.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șnițel din soia - rețetă de post:

Se pun bucățile de soia în apă rece cu sare la fiert. În apă adăugăm o foaie de dafin și boabe de piper. Se fierb 10 minute și se lasă la răcit în apa în care au fiert. Se scot din apă și se lasă la scurs. Dăm bucățile de soia prin pesmet și le prăjim în ulei încins pe ambele părți. Servim cu cartofi prăjiți sau piure. Pentru că am decis să fac piure, am pasat cartofii și am adăugat puțină margarină (în loc de unt) și puțin ulei fierbinte (în loc de lapte).

Poftă bună!

PS: În pesmet se poate adăuga puțin praf de usturoi, ghimbir, coriandru sau condimentele preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițel din soia - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Lau 1

02.12.2012, 21:10

Sim0na 1

02.12.2012, 21:28

alba_zori 1

08.12.2012, 08:30

numai bun pentru mine,ce bun snitelul,sa-ti fie de bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci Ratatouille traditional