Neptun lux

de Anastasia in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2010 | 8569 vizualizari

 

Ce poate fi mai frumos decat un platou cu darurile marii !

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. somon putin sarat
  • 100 gr. icre rosii
  • 2 cepe
  • 1 catel usturoi
  • 2 felii laim( lamaie)
  • ½ piper cili sau praf
  • 2 linguri arahide sarate
  • 25 gr. zahar (se poate mai putin)
  • 1 lingura de sos soia,
  • sos de peste ,
  • apa
  • 1 lingura chimen taiat
  • 15 frunnze de salata
  • 200 gr. salata de alge
  • 200 gr. paste in forma de scoici
  • 1 lingurita de sofran,
  • boia dulce,
  • curcuma
  • 500 ml. apa pentru fierberea pastelor
  • 200 gr. crevete
  • 10 gr. unt
  • paine pentru ornat
  • scobitori pentru asamblarea pastelor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Neptun lux:

1. Se fierb pastele in apa cu sofran , boia ,curcuma ,se scurge apa si se lasa sa se raceasca bine.

2. Se prepara sosul din ceapa , zahar sos soia si sos peste, 1 lingura apa si usturoi
se incalzeste apa cu sosul de soia si de peste ,se adauga zaharul si ceapa maruntita intr-o stare de terci si arahidele maruntite, se fierbe la foc mic 4 minute si se adauga usturoiul pisat bine cu pisatotul pentru usturoi sau blender pentru 30~40 secunde si se lasa sa se raceasca.

3. Cate 1 lingura de somon taiat felii subtiri de 0,5 cm se aseaza pe o frunza de salata se presara cu cili taiat marunt sau cu praf de cili , laim taiat marunt si nuca de arahide maruntita , se toarna putin sos , chimen si ½ lingurita de icre rosii.

4. Ornatul : 2 bucati de paste in forma de scoici se asambleaza cu o scobitoare apoi o scoica se unge inauntru cu unt ca si cum a-ti tapa untul cu degetul in ea si se adauga peste unt ½ lingurita de icre. Luati 2 scobitori si suciti pe ele putina salata de alge ,inchipuitiva ca sunteti la un restaorant chinezesc si nu aveti furculita, si o puneti pe un cubulet potrivit de pane dupa marimea pastelor ,infibgeti scobitoarea cu scoici in acest cubulet de paine si o asezati frumusel pe frunza de salata .

5. fierbeti crevetele cu o lingurita de sare 5 minute nu mai mult ca se intareste carnea ,daca sant mici le fierbeti mai putin ,si le asezati pe platoul cu somon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Neptun lux" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

marcelas 1

16.02.2010, 07:08

Foarte placuta combinatia de culori. Felicitari.

epurasha2bb 1

05.03.2010, 18:34

Rafinat! colorat! gustos! ce a mai, plecaciune in fata bucatarului pana la dureri de sale! multe multe felicitari!

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Casuta