Negresa marmorata

de katty in Prajituri, 19 Feb 2015 | 3618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 250 gr zahar+50 gr
  • 5 oua medii
  • 50 gr faina+1 lingura
  • 85 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr crema de branza
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa marmorata:

Tocam fin 150 gr ciocolata, iar restul grosier. Punem ciocolata tocata fin intr-un bol si o topim la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si o lasam sa se raceasca putin. Punem untul si zaharul intr-un bol mai mare si le batem pana obtinem o crema lejera. Adaugam 4 oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi incorporam faina cernuta, cacaua, praful de copt si putina sare. La final adaugam ciocolata topita si cea tocata grosier.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Punem branza intr-un bol si o amestecam cu oul ramas, 50 gr zahar si lingura de faina. Presaram gramajoare din acest amestec peste compozitia turnata anterior. Unim cele 2 compozitii cu ajutorul unei scobitori cu miscari ondulatorii. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade cam 30 de minute.

Lasam prajitura sa se raceasca inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa marmorata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine