Negresa à ma façon

de yafa in Prajituri, 21 Sep 2010 | 9045 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 3oua
  • 200g de unt
  • 12 linguri de apa
  • 8 linguri de zahar
  • 250-260g de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 3 linguri de cioco in pudra
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri de vanilie lichida
  • 10g de praf de copt

Glasaj

  • ~170g de ciocolata cu lapte
  • ~60g de ciocolata alba
  • 1-2 linguri de ceriale expandate(boabe mici)
  • 4-5 linguri de smantana lichida
  • - am mai adaugat si ramasite de la alvita ca decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa à ma façon:

Batem ouale spuma cu  praful de sare, zaharul vanilat, vanilia lichida si zaharul pana se inalbesc. Topim la microunde untul si il varsam in spuma de oua amestecand cu o spatula usor. Amestecam faina cu cacaua, ciocolata in pudra si praful de copt si le incorporam in compozitia precedenta pana la un amestec omogen.  Adaugam apa, amestecam bine si varsam totul intr-o tava unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie. Dam la 190°C cam 30 de minute, incercam cu scobitoarea. Lasam prajiturica la racoare si pregatim glasajul.

Intr-un vas rupem ciocolata , adaugam smantana lichida si asezam pe foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand ciocolata s-a topit incorporam cerialele si varsam totul peste prajiturica racorita. Lasam la loc racoros minimum 1 ora, dupa care o putem da la frigider.  Dupa cateva ore,  se taie frumos desprinzandu-se singurica de peretii tavii. Servim, pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa à ma façon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare