Negresa glazurata cu nuca

de diana_k in Prajituri, 20 Oct 2012 | 4899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g cacao
  • 150 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 g nuci macinate grosier
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa glazurata cu nuca:

Se pune la zaharul, untul, laptele si cacaoa pe foc. Cand incepe sa fiarba compozitia se da deoparte. Se opresc 15 linguri pentru glazura, restul compozitiei se lasa la racit.

In acest timp se bat albusurile spuma.

In siropul racit se incorporeaza pe rand si in ordine: galbenusurile, faina, praful de copt, albusurile si nuca.

Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si  se coace la 180 grade timp de 30 de minute Blatul copt si racit si se taie cubulete.

Fiecare bucatica de prajitura se inmoaie in siropul oprit la inceput.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownie cu cioco neagra si topping de caramele si nuci