Negresa glazurata cu ciocolata

de reisnaor_2006 in Prajituri, 28 Feb 2017 | 6174 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si usoara de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr de zahar pudra
  • 100 gr de faina
  • 150 gr de unt la temp. camerei
  • 4-5 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • Glazura:
  • 1 tableta mare de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa glazurata cu ciocolata:

Pentru inceput, separam galbenusurile de albus. Mixam untul cu zaharul si galbenusurile.Adaugam cacaua si romul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Amestecam cele doua compozitii si, cu ajutorul unei spatule, incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.

Tapetam o forma cu unt si punem aluatul la cuptor, la 200 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.

Glazura: Rupem ciocolata in bucatele si o topim intr-o craticioara. Cand negresa este gata, scoatem forma din cuptor si turnam deasupra ciocolata topita. Pofta buna!

TIPS-URI

1

In compozitia aluatului putem adauga fructe, nuca alune.

2

Se lasa la racit si se serveste cand s-a intarit ciocolata.

3

La decor, puteti folosi fulgi de ciocolata sau dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]