Negresa de post cu nuci

de Bucataras in , 24 Noi 2017 | 29387 vizualizari

 

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta.
Reteta video o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar tos
  • 350 g gem de fructe de padure
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 100 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri fresh de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • un praf de sare rasnita Kamis
  • 1 lingurita scortisoara Kamis
  • ½ lingurita nucsoara kamis
  • 1 buc pastaie de vanilie

Glazura:

  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 30 g cacao
  • 1 lingura ulei
  • rasnita pt prajituri Kamis
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu nuci:

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Pune semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina, cacaua, scortisoara si nucsoara pune-o treptat peste compozitie. Omogenizeaza pana obtii consistenta aluatului de chec. Adauga la final nuca tocata marunt.

 Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia. Coace negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade, cam 40 de minute, pana trece testul scobitorii.

 Intre timp, prepara glazura: amesteca zaharul cu cacaua, apa si uleiul si fierbe compozitia cateva minute. La final rasneste condimente pt prajituri kamis.

 Scoate prajitura din cuptor si las-o putin la racit, portioneaz-o, apoi toarna deasupra glazura calda si decoreaza cu nuca macinata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ella 87 1

11.12.2018, 10:32

Arata delicios si mai este si de post

Ancutsa 1

11.12.2018, 13:33

Foarte buna!

Criss 1

18.11.2019, 09:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]