Negresa de post cu glazura

de Adele in Prajituri, 28 Oct 2014 | 4976 vizualizari

 

O reteta simpla,rapida si gustoasa :X

 

INGREDIENTE

  • 100 gr zahar.
  • 100 gr faina.
  • 50 ml ulei.
  • 30 ml apa.
  • 3 linguri nuca macinata.
  • 2 linguri cacaoa amara.
  • 1 praf de copt.
  • 5 linguri dulceata/gem.(eu am folosit de prune)
  • 1 esenta rom.
  • Glazura :
  • Ciocolata amara 100 gr.
  • 30 gr margarina.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu glazura:

Intr-un vas se pune uleiuiul,apa si zaharul si se amestea cu un tel ,treptat se adauga faina,praful de copt si cacaoa si se amesteca pana se omogenizeaza bine.Dupa care se pune si nuca macinata,dulceata si esenta de rom.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine.Se da la cuptor pentru 15-20 la 180°.

Glazura: Ciocolata amara se topeste pe baie de aburi cu margarina ,se raceste un pic si se toarna peste prajitura .

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Mie nu mi-a crescut prea bine deorece nu am pus praf de copt.

2

Puteti face si glazura de cacaoa : 5 linguri cacaoa.5 linfuri apa ,5 linguri zahar ,se fierb 4-5 minute pe foc ,dupa care se adauga un cub de margarina si se incorporeaza bine,se lasa la racit si se pune pe prajitura.

3

Se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu glazura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de prune si nuca