Negresa de post

de marianascarlat in Prajituri, 21 Mar 2013 | 7152 vizualizari

 

Ca sa nu mai caut prin dulapuri ceva dulce aseara am facut o negresa de post.
Desi am multe variante pentru reteta de negresa de post cea mai buna mi se pare a fi asta inspirata de la Laura Sava.

 

INGREDIENTE

  • - 1 cana zahar
  • - 1 cana apa
  • - 1/2 cana ulei
  • - 4-5 linguri cu gem sau dulceata (eu am pus dulceata de gutui)
  • - 3 linguri cacao,
  • - o mana nuci pisate (sau cocos daca nu aveti nuci)
  • - o lingurita rasa de praf de copt
  • - 2 cani faina
  • - stafide (sau mere, prune, caise uscate)
  • - arome
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un castron sau lighenas se pun toate ingredientele, se amesteca pana sa obtine o crema si se pune in tava de 25/30 cm unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se pune tava la cuptorul incins inainte la 180 de grade. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute.

Cand este coapta( se face si proba cu scobitoarea) se poate presara pe deasupra nuca, ciocolata de post sau orice altceva va trece prin cap. Eu am pus ornamente colorate.

Se taie cand s-a racit.

Daca vreti sa faceti prajitura intr-o tava mai mare trebuie sa dublati reteta.E delicioasa!

TIPS-URI

1

cui nu-i place praful de copt poate sa puna bicarbonat stins cu zeama de lamaie.

2

Ca arome puteti pune vanilie sau rom, esenta de portocale, coaja rasa de lamaie sau esenta de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos