Negresa cu nuci, fistic si bezea

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Mai 2011 | 11420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 3 albusuri pentru bezea
  • 200 g faina
  • 180 g zahar tos + 60 g zahar pentru bezea
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • 50 g nuci si fistic tocate grosolan
  • 15 g fistic tocat pentru decor
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci, fistic si bezea:

Topim ciocolata in bain-marie. La fel procedam si cu untul. Amestecam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam untul, apoi ingredientele solide, esenta de vanilie, coaja de portocale, nucile si fisticul taiate mai mare. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit punem ciocolata topita, amestecand in continuare.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute, apoi o scoatem si turnam bezeaua. Continuam sa coacem pana la 45 de minute.Lasam negresa sa se raceasca la temperatura camerei pe un grilaj.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci, fistic si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ruladă de bezea cu căpşuni