Negresa cu nucă - de post

de elucubratiiculinare in Prajituri, 21 Mar 2012 | 18374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 căni apă,
  • 1 cană zahăr,
  • 5 linguri cu vârf de cacao,
  • 1 pachet margarină,
  • 3 linguri magiun de prune,
  • 2 căni făină albă,
  • 10 g praf de copt,
  • 1/4 linguriță bicarbonat amoniu,
  • o lingură zeamă lămâie,
  • o cană nucă.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nucă - de post:

Cernem făina cu praful de copt într-un castron. Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele). Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine. Se aduce la fierbere și se lasă să sea căteva clocote, amestecând constant. Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă margarina tăiată cubulețe. Înainte de a pune toată margarina, să ungeți bine tava în care vom coace negresa. Amestecăm până se topește toată margarina. Adăugăm magiunul și apoi făina treptat, amestecând cu un mixer. Adăugăm bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lămâie. La sfârșit adăugăm și nuca măcinată, dar nu foarte fin.

Compoziția se pune în tava unsă și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C. Se lasă să se răcească în tavă, după care se va tăia pătrățele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nucă - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

nicole82 1

27.09.2013, 14:31

si praf de copt si bicarbonat?..hmmm...

marcelika 1

27.09.2013, 23:51

draga nicole82, sunt de acord cu tine....nici eu nu vad de ce aceasta combinatie, dar poate ca e ok ,....arata ft bine negresa...

elucubratiiculinare 1

10.10.2013, 09:05

nicole82, marcelika
Incercati si o sa vedeti de ce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]