O combinatie care mie imi place tare mult, cea de ciocolata si menta...
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana se deschid la culoare, cresc in volum si devin o crema consistenta. Se adauga in fir subtire uleiul, in timp ce se continua mixarea galbenusurilor, esenta de menta si siropul de menta. Se adauga cate o lingurita de unt si mixam. Separat, se amesteca faina, cacao si praful de copt. Peste crema de galbenusuri, se adauga jumatate din ingredientele uscate si se amesteca cu un tel tip para. Se adauga apoi smantana pt frisca, se amesteca, apoi jumatate din spuma de albusuri, se amesteca, restul de ingrediente uscate, se amesteca si la final restul de albusuri batute spuma, amestecand usor sa nu scoatem tot aerul din albusuri. Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pt 35-40 minute. Lasam negresa sa se raceasca complet, inlaturam hartia de copt, o taiem in bucati aproximativ egale. Cu o scobitoare intepam fiecare bucatica de negresa si insiropam bucatile cu siropul amestecat cu apa.
Pt glazura: rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un castron, adaugam smanatana pt frisca si punem catronul pe baie de aburi. Amestecam pana ciocolata este complet topita.
Pt crema: mixam mascarponele cu zaharul pudra, pana se topeste zaharul, adaugam smantana grasa, siropul si esenta de menta.
Glazuram negresele cu ciocolata topita, lasam pt 10-15 minute la frigider, punem crema intr-un pos si decoram fiecare negresa in parte cu moate de crema. Daca aveti si va place, decorati cu frunzulite de menta. Deliciu garantat....sa va fie de bine!!!
1
daca nu aveti sirop de menta facut in casa, folositi doar esenta de menta... dupa gustul vostru