Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa

de marianascarlat in Prajituri, 19 Feb 2010 | 34572 vizualizari

 

Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa
Una din prajiturile indragite de fiul meu este aceasta. Usor de preparat si pe gustul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa
  • *500g zahăr
  • *200g unt
  • *200ml lapte
  • *3 linguri cacao
  • *400g făină
  • *5 ouă
  • *100g nucă măcinată
  • *2 plicuri zahăr vanilat
  • *1 praf de copt
  • *1 esenţă de lămâie
  • *ulei pentru uns tava
  • Glazură:
  • *200g ciocolată
  • *100ml frişcă lichidă
  • *30g unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa:

Cum se prepara Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa

Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se dă la răcit.

Se freacă untul bine şi se amestecă cu crema de cacao. În compoziţia cu unt se adaugă câte un gălbenuş, frecând bine după fiecare, apoi nuca măcinată, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se amestecă de uşor cu o lingură de lemn.

Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Se coace la foc mic, fără a deschide cuptorul 20 de minute, apoi încă 15 minute la foc iute.

Între timp se pregăteşte glazura:

Se topesc cele 200g de ciocolată in 100ml de frişcă lichidă şi se adaugă 30g de unt.

Când scoatem prăjitura din cuptor, o tăiem în forma dorită şi apoi turnăm peste ea glazura, că să pătrundă şi prin tăieturi şi o întindem cu un cuţit. Serviti alaturi de un ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si prajitura Tosca

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata reteta simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema desert cu oua si zahar caramel