Negresa cu gem de prune si nuca

de alilianaa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 10027 vizualizari

 

Ceva dulce, bun si rapid de post. Evident, negresa. Mi-a ,, facut cu ochiul" o negresa delicioasa de-a lui Miha dar am modificat-o putin. Am inlocuit dulceata cu gem si am pudrat-o cu zahar. O prajaitura rapida, evident si aromata..

 

INGREDIENTE

  • § 2 cani faina
  • § 100 g zahar
  • § 3 linguri cacao
  • § 1/2 cana nuca macinata
  • § 1 praf de copt
  • § 1 cana si jumatate de apa minerala carbogazoasa
  • § 1/2 cana ulei
  • § patru linguri gem de prune
  • putina esenta de rom ( cateva picaturi)
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de prune si nuca:

Faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt, un praf de sare si nuca macinata se amesteca intr-un castron. Peste acestea se adauga apa mineral si uleiul, se omogenizeaza bine. La sfarsit  se adauga  gemul de prune.

Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Se pune la copt in cuptorul preincalzit sit e tine la copt pana trece testul scobitorii.  La final se taie prajitura si se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (de post)