Negresa cu gem de prune ( de post )

de - Andreea - in Prajituri, 2 Oct 2014 | 10753 vizualizari

 

O prajitura care se face rapid si este delicioasa chiar si in varianta de post . Eu am imbinat cu gem de prune dar puteti folosi orice alt tip de gem doriti .

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa rece
  • 200 gr zahar tos
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 300-350 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri gem de prune
  • un varf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de prune ( de post ):

Punem intr-un bol apa impreuna cu zaharul si mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana ce zaharul s-a topit .

Adaugam uleiul si mixam usor in continuare. 

Punem faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam bine avand grija sa nu se faca cocoloase .

Adaugam cacaua,amestecam si la urma punem gemul de prune si amestecam totul bine . 

Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ) si turnam compozitia.

Nivelam si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta .

Dupa preferinta pudram cu zahar pudra desi prajitura este deja destul de dulce de la gem .

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de prune ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca (de post)