Negresa cu ciocolata

de dariadeea in Prajituri, 18 Iul 2013 | 6512 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 200 g ciocolata
  • 50g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi esenta rom sau vanilie
  • 75 g faina
  • un praf de sare

pentru crema:

  • 150 g ciocolata menaj
  • 75 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Pentru aluat :intr-o craticioara se topesc ciocolata rupta bucati si untul.Dupa ce se obtine un amestec omogen se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

Ouale se amesteca cu zahar,sare si esenta.Se freaca bine pana se obtine un amestec cremos in care se adauga ciocolata topita,lingura cu lingura.Dupa ce s-a incorporat ciocolata se adauga faina,se amesteca bine si se toarna intr-o tava de copt potrivita 20*25 cm.Se da la cuptor 20 de min.Se lasa la racit in tava.

Pentru crema se topeste ciocolata si untul si se lasa sa se raceasca usor.

Pentru servit se taie prajitura in bucati egale(8).Se aseaza una peste alta cu crema intre ele.Deasupra se toarna un pic de crema pe fiecare portie.Se poate servi si cu unghetata sau frisca deasupra.

Se serveste dupa asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]