Negresa cu ciocolata

de LC in Prajituri, 8 Feb 2013 | 6001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina
  • un praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 50 g unt,
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul pana devine pufos. Ciocolata se topeste si se adauga putin cate putin in crema de unt. Urmeaza ouale, unul cate unul mixand dupa fiecare in parte. Turnam apoi frisca lichida si laptele, apoi incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

 Turnam compozitia obtinuta in tava ( 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. O lasam la cuptor pentru 30-40 de minute ( testam cu scobitoarea). O lasam la racit si pregatim glazura astfel: topim ciocolata cu unul si frisca lichida la foc mic, o omogenizam si o lasam sa se raceasca . O turnam peste blat si nivelam , dupa care dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate