Naut crocant, aromatizat cu ierburi

de Panacris in , 7 Aug 2018 | 3772 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" cu mare drag. Astăzi o nouă rețetă pe gustul Zmeilor și pe al meu, un înlocuitor sănătos al floricelelor de porumb sau chips-uri. 

Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Năut 500 g
  • Sare de mare
  • Ulei de susan 1 lingură
  • Ulei de cocos 1 lingură
  • Ierburi de gradină Delikat ½ linguriță
  • Ierburi italiene Delikat ½ linguriță
  • Boia de ardei dulce Delikat ½ linguriță
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut crocant, aromatizat cu ierburi:

Năutul se lasă la umflat în apă rece, preferabil de seară până dimineața. Apoi se scurge și se pune la fiert, după preferința fiecăruia, în oala minune, MultiCooker, CrockPot sau în cazul meu în minunatul vas Zepter. După ce s-a fiert, năutul se strecoară și se pune la prăjit în uleiul de susan și cocos, la foc rapid, până se evaporă apa și devine crocant, (eu am folosit alt ajutor din familie, Multicooker-ul de la Philips, la programul FRY!) Apoi se asezonează de mirodenii și se lasă la răcit. Se servește ca atare sau însoțit de sosuri picante și musai lângă o bere rece.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

năutul clasic, adică uscat se poate înlocui cu năut din conservă, astfel se scade timpul de gătire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut crocant, aromatizat cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Falafel crocant - reteta simpla si delicioasa de post