Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)

de Satisfyyourcravings in Pui, 26 Aug 2017 | 4247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame orez alb, fiert conform instructiunilor de pe ambalaj
  • 2 oua
  • 450 grame mix de legume (varza alba, ceapa rosie, muguri de fasole, praz, mazare pastai, mazare boabe, ceapa verde etc)
  • 100 de grame bacon, tocat
  • 200 grame piept de pui, gatit (optional- eu am folosit resturile de la un preparat anterior)
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • o bucata de 5 cm ghimbir, ras
  • 2 liguri sos de soia
  • sos picant (optional- eu am folosit Sambal Oelek)
  • ceapa prajita (specific asiatic)
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui):

Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie.

Se adauga baconul in tigaie si se prajeste pana devine crocant, adaugand ulei daca este nevoie. Se adauga usturoiul si ghimbirul, se gatesc 30 de secunde, apoi se adauga legumele. Se gatesc 3-4 minute, se adauga puiul, baconul, orezul si ouale gatite inapoi in tigaie, se amesteca cu grija, apoi se adauga sosul de soia. 

Se serveste fierbinte cu sos picant si ceapa crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez sarbesc