Naan (pâine indiană)

de Satisfyyourcravings in Piine, 13 Apr 2014 | 6203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 căni făină
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 1/4 cană apă călduță
  • 1 1/2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 cană iaurt
  • 3/4 cană lapte călduț
  • ulei de măsline
  • sare grunjoasă
  • ierburi uscate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naan (pâine indiană):

Într-un vas, se dizolvă zahărul în apa călduță. Se adaugă drojdia și se lasă 10 minute, până devine spumoasă. 

Se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. 

Se amestecă iaurtul cu laptele și se adaugă peste drojdie. Se adaugă acest mix peste făină și se frământă până devine un aluat ușor lipicios, dar ferm. Nu se frământă prea mult. 

Se așează într-un bol uns cu ulei și se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la crescut 1 oră. 

Se împarte aluatul în 8 și, cu mâinile unse cu ulei, se modelează fiecare bucată într-un oval cu o grosime de 1/2 cm. 

Se așează într-o tigaie fierbinte, se ung cu puțin ulei de măsline, se presară ierburi uscate la alegere, se acoperă și se gătesc, la foc mediu spre mare 2 minute. Se întorc, se ung cu ulei și se presară ierburi și se gătesc și pe cealaltă parte încă 2 minute. 

Se scot pe un prosop și se presară sare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Naan (pâine indiană)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii-reteta bunicii