Muschiulet file

de elena1988 in Porc, 26 Mar 2011 | 7738 vizualizari

 

A iesit foarte bun, este mai bun cand este rece a doua zi, m-am inspirat din reteta lui nadina 73, ii multumesc foarte mult, http://www.bucataras.ro/retete/muschiulet-filepastrana-mezel-13046.html

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc cam de 1,5 kg
  • piper si sare
  • 1 capatana de usturoi
  • oregano cimbru si foi de dafin, rozmarin
  • 3 linguri de sos de rosii si eu am pus o lingura de pasta de ardei si usturoiul tocat marunt
  • tifon lat si mai mare
  • 50 ml de vin rosu sec
  • untura( eu am topit o bucata de slanina curata de porc)
  • hartie de copt
  • sfoara pentru legat
  • Pentru tava: 150 ml de vin rosu, ulei si apa cam 1 pahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet file:

Bunnnn, frecam carnea cu sare si piper, apoi facem sosul din usturoiul tocat marunt, sosul de rosii si pasta de ardei iute, apoi punem condimentele si vinul ( 50 ml) si imbracam muschiuletul cu pasta aceasta.

Punem si foi de dafin deasupra, ungem bine bine  tifonul cu untura si punem muschiuletul. Il invelim bine in tifon si apoi in hartie de copt.

Strangem bine cu o sfoara si punem la frigider timp de 3 zile. Dupa 3 zile il punem intr-o tava si punem uleiul, apa si vinul.

Bagam la cuptor pentru 1 ora, apoi il scoatem din hartie si tifon, si il mai lasam 45 de minute.

Este mult mai bun rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet file" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc in sos, reteta simpla si delicioasa