Muschi de porc cu trei sosuri

de radu_popovici in Porc, 30 Apr 2011 | 6041 vizualizari

 

O reteta video delicioasa prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D

 

INGREDIENTE

  • 3 felii de muschi file de porc, circa 400 g in total
    sare
    piper
    ulei de floarea-soarelui
    3 pachete de unt, la temperatura camerei
    1 lingura de marar proaspat, tocat marunt
    1 lingurita de boia iute
    1 lingurita de boia dulce
    1 lingura de patrunjel proaspat, tocat marunt
    1 lingurita de coaja de lamaie, rasa fin
    3 catei de usturoi
    1 lingura de mustar iute
    1 lingura de tarhon proaspat, tocat marunt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu trei sosuri:

Aceasta reteta este extrem de simpla si va ofera mai multe variante de a asezona carnea, dupa ce este prajita. Asezonarea se face cu ajutorul unor sosuri pe baza de unt si diverse condimente, numite “unturi compozite”.

Se toaca marunt usturoiul si se piseaza cu sare. Se incinge cuptorul la 150 °C.

Se alifiaza fiecare pachet cu unt separat. Se sareaza si se pipereaza.

Un pachet se combina cu marar, boia iute si boia dulce.
Al doilea pachet se combina cu patrunjel, coaja de lamaie si usturoi.
Al treilea pachet se combina cu mustar si tarhon.
Se ruleaza fiecare pachet si se pune in frigider.
 
Se unge carnea cu putin ulei. Se sareaza si se pipereaza. Se incinge o tigaie. Se prajeste carnea la foc mediu, pe partea de prezentare, pana ce incepe sa sangereze la suprafata. Se intoarce si se prajeste pana ce apare la suprafata suc sangeriu.
 
Se pune pe fiecare bucata de carne cate o rondea diferita de sos de unt si se pune in cuptor 1-2 minute, ca sa se continue gatitul fara a exista pericolul arderii carnii, si ca untul sa se topeasca putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu trei sosuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mușchi de porc umplut cu cârnați oltenești și legume la cuptor